Afvallen door water drinken

Gepubliceerd: 15-06-2016 15:15:21
Categorieën: Gezond leven

Afvallen door water drinken

Je kent de uitdrukking wel: 'ik hoef alleen maar naar water te kijken en ik kom al aan'. Zo is het natuurlijk niet, maar helaas is het omgekeerde ook niet waar: van water drinken alleen val je niet af. Om af te vallen, moet je minder calorieën innemen dan dat je verbrandt, ofwel, meer bewegen en minder eten. Dat water je goed kan ondersteunen tijdens het afvallen, dat is wél een feit! 

Het drinken van water vergroot je gevoel van verzadiging en verbetert je stofwisselingssnelheid. Het drinken van een halve liter water verbetert je metabolisme met maar liefst 30% (!). Deze verhoging begint binnen 10 minuten na het drinken van water en bereikt na 30 tot 45 minuten haar hoogtepunt (bron). Hoe meer water je drinkt, des te beter kunnen bovendien je afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. 

Hoe kan water drinken afvallen ondersteunen?

  • Drink een half uur voor elke maaltijd een glas water

Soms krijgen je hersenen een signaal dat je interpreteert als eten, maar in veel gevallen wil je lichaam eigenlijk drinken. Je hersenen kennen het signaal dan helaas niet. Door het drinken van een glas water hydrateer je je lichaam en wie weet valt het daarna wel mee met de honger! Mocht het tóch een echt hongersignaal zijn, dan zit je dankzij het drinken van een glas water alvast wat voller, waardoor je minder zal eten. 

  • Vervang élk, maar dan ook élk, suikerhoudend drankje door water

Vervang al je frisdranken en melkdranken door water. Frisdranken zijn enorm suikerrijk en melkdranken zijn vet, maar ook vaak suikerrijk. Kan je geen thee drinken zonder suiker, of geen koffie zonder suiker, en weiger je daaraan te leren wennen? Vervang dan ook deze dranken door water. Vind je water saai, probeer dan eens verschillende fruitwatertjes te maken. Met fruitwater kan je variëren zoveel je wil en het is dan allesbehalve saai! 

  • Drink je glas water af en toe ijskoud

Nee, altijd ijskoud water zal ik niet promoten. IJskoud water is een enorme aanslag op je maag- en darmstelsel. Maar af en toe een glas ijskoud water kan geen kwaad. Het voordeel hiervan is dat je je lichaam stimuleert om extra calorieën te verbranden om je lichaamstemperatuur op peil te houden. 

  • Zet een alarm om het uur om een glas water te drinken

Is je dag alweer voorbij en ben je wéér vergeten die glazen water te drinken? Help jezelf dan door een alarm op je telefoon in te schakelen. Er is geen enkel excuus om water te vergeten, er is hulp voor en dat noemen we een alarm ;-)

  • Koop een goede waterfles

Koop een mooie, stijlvolle waterfles die je plezier geeft om uit te drinken! Zorg ervoor dat je waterfles altijd binnen handbereik is en het liefst ook altijd in je gezichtsveld. Zo vergeet je het niet. Er zijn talloze mooie glazen of RVS waterflessen te koop met veilige beschermhoezen voor onderweg. Zo bespaar je ook nog op het milieu. 

Share this content

Add a comment

 (with http://)