AQV (of AquaVit): Veel gestelde vragen

 • Wat filtert de AQV?

  Het keramisch filter met een uiterst kleine doorlaatopening van 0,2 micron filtert bacteriën, protozoa en kalk uit het water. De filter cartridge verwijdert chloor en trihalomethanen, organische en chemische restproducten, medicijnresten, onaangename geuren, detergenten, kleurstoffen, zware metalen en zure componenten.  

 • Hoe lang gaan de filters mee?

  Zowel het keramisch filter als de filter cartridge gaan 1 jaar mee (of 2.000 liter). Na een jaar vervangt u de beide filters. De mineraalstenen gaan 3 jaar mee.

 • Wat kosten de filters?

  Afhankelijk van het systeem en van de configuratie (alkalisch of pH neutraal) kosten de filters tussen de € 65 en € 72 per jaar. Hiermee beschikt u altijd over gefilterd, gemineraliseerd en gevitaliseerd water.

 • Hoe lang duurt het om een liter water te filteren?

  De AQV filtert 1,5 liter water per uur. Dat komt omdat de AQV filtert zoals de natuur: middels de zwaartekracht. Zorg er altijd voor dat de onderste tank gevuld is, zo zit u nooit zonder gefilterd water!

 • Welke mineralen zitten er in de mineraalstenen?

  De mineraalstenen bevatten maar liefst 16 verschillende soorten mineralen: calcium, chroom, fosfor, germanium, ijzer, jodium, kalium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, molybdeen, selenium, sodium, zink en zwavel. De mineralen worden in zeer kleine hoeveelheden aan het water toegevoegd.

 • Er zit een bijsmaak aan de mineraalstenen. Hoe komt dat en wat nu?

  De mineraalstenen worden gewonnen in een mijn uit Zuid Korea. Het is een natuurproduct. De smaak kan variëren. Spoel de stenen voor het eerste gebruik goed af, laat ze een uur in heet water staan en spoel ze vervolgens weer af. Hierna zijn de stenen klaar voor gebruik. 

Heeft u nog andere vragen, neem dan contact met ons op. We helpen u graag!